sacuvajmo sanu

Written by

#dobrodjelo: sačuvajmo rijeku Sanu

prijateljstva| Views: 274

sacuvajmo sanu

I tokom ovog mjeseca smo primili veliki broj prijava svakodnevnih dobrih djela građana Bosne i Hercegovine koji su na taj način pomogli članovima svoje porodice ili sugrađanima. Velika akcija kompanije m:tel sa oznakom #dobrodjelo trajaće godinu dana, a tokom akcije građani imaju priliku da prijave svoja mala ili velika inspirativna dobra djela. Do sada smo pisali o mnogobrojnim humanitarnim akcijama i plemenitim građanima koji su na neki način unaprijedili život u svojoj lokalnoj zajednici.

Ovaj put vam predstavljamo akciju Koalicije za zaštitu rijeke Sane koja je povodom Svjetskog dana voda organizovala javni protest protiv izgradnje hidroelektrane “Medna” na rijeci Sani. Mirno okupljanje je održano na mjestu izgradnje MHE “Medna” u Donjim Vrbljanima 22. marta u 13 časova. Iako je prema Prostornom planu Republike Srpske predviđeno da gornji tok rijeke Sane bude park prirode, započeta je izgradnja male hidroelektrane (MHE) na ovoj lokaciji. Izvori rijeke Sane nalaze se pod režimom zaštite zbog velikih prirodnih vrijednosti za Republiku Srpsku, a samo tri rijeke u RS nalaze se u ovoj kategoriji. Koalicija za zaštitu rijeke Sane predstavlja neformalno udruženje građana čiji je cilj stvaranje održivih rješenja za korištenje vodenih resursa rijeke Sane.

Pozivamo i vas da posjetite službenu web stranicu projekta www.dobrodjelo.com i prijavite svoje dobro djelo na virtuelnu mapu dobrih djela koja se može pronaći na ovoj stranici. Zapamtite da je svako dobro djelo bitno i da se računa, zato što će opština sa najvećim brojem prijavljenih dobrih djela na kraju akcije osvojiti dječije igralište.

Zapamtite da se život mjeri po dobrim djelima, a ne danima i da samo jedno dobro djelo na nevjerovatan način možete poboljšati život neke osobe. Prijavite i vi danas svoje dobro djelo!

sacuvajmo rijeku sanu