Written by

Dobro došli u svijet online meditacije

m:tel IPTV| Views: 94

6-1-emisija

I u novoj, 2018. godini, uz emisiju m:agazin bićete u prilici da pratite najnovija dostignuća svijeta nauke i tehnologije, a prvo ovogodišnje izdanje očekuje vas u subotu 6. januara na programu Radio Televizije Republike Srpske s početkom u 14.30 časova.

Broj od nekoliko milijardi korisnika pametnih telefona na planeti dovoljan je razlog vodećim proizvođačima industrije mobilnih telefona da neprestano rade na inovacijama i taman kada smo pomislili da smo već sve vidjeli, Huawei predstavi novi processor Kirin 970 i najavi eru inteligentnih mašina. Ni ostali proizvođači mobilnih telefona nisu sjedili skrštenih ruku pa je južnokorejska kompanija LG lansirala prvi pametni telefon na svijetu sa formatom slike 18:9, a Sony je predstavio  model Xperia XZ koji može da se pohvali super slow motion kamerom i 4K ekranom.

Vodeći svjetski brend Samsung proizveo je novu seriju Galaxy S8, koja uz veći ekran, korisnicima nudi podršku poznatog  asistenta po imenu Bixby, a iPhone je napravio pravu pometnju svojim posljednjim modelom iPhone X zbog kojeg su ljudi širom planete danima čekali u redovima ispred Apple prodavnica.

Ako vam je nakon svih ovih noviteta potrebna meditacija i bijeg u nešto mirniju zonu, danska kompanija je osmislila aplikaciju  za meditaciju koja je bazirana na vještini Tai Chi. Aplikacija je naišla i na kritike uz obrazloženje da se ne može doći do prosvjetljenja kroz ekran telefona. No, aplikacija će vas naučiti tehnikama i formama meditacije od oblika do njihovih filozofskih značenja te je možete koristiti svakodnevno, a preko nje ćete biti u prilici pronaći i certifikovane trenere.

Ukoliko želite zaviriti u ostale zanimljivosti svijeta m:agazina ne propustite novo izdanje, a reprizu emisije možete pogledati u subotu u 1.10 časova  ili u utorak u 12.30 časova, ali i posjetom YouTube kanalu – m:tel BiH.