Written by

Dokumentarci na HBO

m:tel IPTV| Views: 130

steve-jobs

Ljubitelji dokumentarnog filma uživaće i u februaru uz odlične dokumentarne naslove koji vas očekuju na HBO.

Lokalna priča koja je prestravila naciju: dvije 12-godišnje djevojčice namamile su svoju drugaricu u šumu Vokiša, gdje su je izbole 19 puta u pokušaju da umire duh bezličnog mitskog bića sa interneta poznatog pod imenom Slendermen. Ali ova priča krije i nešto više od mračnog naslova. Otriježnjujući dokumentarac koji zaranja duboko u priču iza šokantnog zločina, „Čuvaj se Slendermena“ (Beware The Slenderman), istražuje kako internetski urbani mit može da se ukorijeni u osjetljivom mladalačkom umu i odvede do neopisivo gnusnog čina. U režiji Ajrin Tejlor Brodski, nominovane za Oskara („The Final Inch“), u filmu se prepliću stravičan spektar igrica i snimaka inspirisanih Slendermenom, zajedno sa dirljivim pristupom porodicama dviju djevojčica, svjedočenjem iz sudnice, intervjuima sa stručnjacima i snimcima iz sobe za ispitivanja, kako bi se ovaj neobični slučaj što detaljnije prikazao. Film na kraju otkriva kako su adolescentska izolacija, mentalno zdravlje i nejasna priroda interneta pomogli u stvaranju opasne klime za dvije djevojčice, sa posljedicama koje utiču na živote svih koji su uključeni u slučaj.

Premijera: 2. februara u 22.30 časova na HBO-u.

U prepoznatljivoj crnoj rolki i plavim farmerkama, lik Stiva Džobsa je sveprisutan. Ali ko je bio na bini ispod ogromnog ajfona? Zašto se tuga raširila svijetom kad je on umro? U filmu „Stiv Džobs: Čovjek u mašini“, Oskarom nagrađeni reditelj Aleks Gibni prikazuje kritički osvrt na Džobsa, diveći mu se kao ikonoklastičkom geniju i javno ga optužujući da je licemjerni tiranin. Film je iskrena priča o Eplovoj legendi i obiluje intervjuima obavljenim sa šačicom onih koji su mu bili bliski u raznim fazama njegovog života. „Stiv Džobs: Čovjek u mašini“ predstavlja snažan portret njegovog naslijeđa i našeg odnosa sa kompjuterom. Raskrinkava mit veći od života koji je namjerno stvorio i ispituje istrajnost njegovih dostignuća koja nastavljaju da oblikuju kulturu Silicijumske doline sve do danas.

Premijera: 16. februara u 21.35 časova na HBO-u.

Nabasavši na internetu na bizarno takmičenje u golicanju, u kom mladi ljudi dobijaju novac da bi bili vezani i golicani, novinar Dejvid Farijer podnosi molbu da istraži tu priču. Ali dobija šokantan odgovor – pošiljalac ismjeva Farijerovu seksualnu orijentaciju i prijeti ekstremnim zakonskim mjerama ako bude kopao dalje. Baš kao svaki dobar novinar koji se suočava sa nasilnikom, on postupa potpuno suprotno tome: odlazi na skriveno mjesto za golicanje u Los Anđelesu i otkriva ogromnu imperiju, poznatu po uznemiravanju i ugrožavanju života onih koji negoduju zbog svoje umješanosti u te filmove. Što više istražuje, postaje sve čudniji i otkriva tajne identitete i kriminalne aktivnosti. Otkrivanje istine postaje Farijerova opsesija, uprkos sve opasnijim i ozbiljnijim prijetnjama i upozorenjima. Humorom i odlučnošću, Farijer i koreditelj Dilan Riv, koriste svaki mogući dostupan izvor da ispitaju šta se krije iza ove golicave crvotočine. Premijeru dokumentarca „Zagolican“ (Tickled) pogledajte 23. februara u 21.30 časova na HBO-u.

Kanal HBO dostupan vam je u dodatnom Open IPTV HBO paketu na poziciji 701.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.

Izvor: HBO Pressroom