Dokumentarci na kanalu HBO

hbo

© HBO Europe, s.r.o. Cor Leonis Production. Otter Films. All rights reserved.

Kanal HBO nam svakog mjeseca donosi fantastične dokumentarne naslove. Ovog puta preporučujemo vam da putem HBO videoteke pogledate poljski dokumentarni film iz 2013 godine:

DUBOKA LJUBAV (Deep Love)

Asja, instruktorka ronjenja, radi sa hendikepiranim osobama i životna je partnerka Januša (58), iskusnog ronioca koji je prije tri godine imao infarkt. Januš jedva može da pomijera svoju desnu nogu, dok mu je desna ruka praktično potpuno oduzeta. Takođe ima problema s govorom i ne može da sastavi jednu razumljivu rečenicu. Januš ima samo jedan san – hoće da se sa prijateljem Arturom vrati na mjesto na kom je ronio prije infarkta, odnosno u opasnu, ali kultnu „plavu rupu“ u Dahabu. Ronjenje na tom mjestu veliki je izazov i za ronioce sa savršenom kondicijom, i manje od 1% ronilaca odlazi na dubinu veću od 100 m. Ronjenje u dubinama Plave rupe može se uporediti jedino sa penjanjem na planinu od 8.000 metara. Odvesti hendikepiranu osobu na tu dubinu, bio bi svjetski presedan. Da li će Asja, uprkos opasnosti koju sa sobom nosi ronjenje hendikepirane osobe na velikim dubinama, podržati Januša u ostvarenju njegovog najvećeg sna? I što je još važnije – bez čijeg života naša bezbijednost, sloboda ili prilika da ostvarimo svoj san ne bi bili vrijedni življenja? Šta bi svako od nas uradio u takvoj situaciji?

HBO videoteka vam nudi mogućnost pregleda sadržaja direktno iz fotelje, kad god to poželite i koliko god puta to želite. Jednostavno iz glavnog menija Vidoteka odaberete na HBO OD i prikaže vam se izbor više od 100 hit filmova i serija koji se osvježavaju na sedmičnoj bazi. Prava poslastica su i premijere serija u videoteci prije njihovog prikazivanja na HBO kanalima.

Videoteka se aktivira po kupovini HBO paketa, a kupovinu je moguće obaviti putem Open menija izborom Shop opcije ili na prodajnom mjestu. Za više informacija pozovite 0800 50 000.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se