Samsung Galaxy A30s

Written by

Dolazi Galaxy A30s sa tri kamere na poleđini

iza ugla, mobilni svijet| Views: 459

Samsung je ove godine izbacio nekoliko linija telefona srednjeg ranga, i tako “u igri” ostavio samo serije A i M.

Međutim, kako ova kompanija na tržište godišnje plasira veliki broj telefona, postala je gužva i među njenim redovima. Zato će, prema nezvaničnim najavama, uskoro biti lansiran i model Samsung Galaxy A30s.

Za razliku od standardnog, A30 modela, koji ima dvostruki sistem zadnje kamere, s primarnim senzorom od 16 MP i ultra širokim od 5 MP, za A30s se tvrdi da će imati trostruku stražnju kameru.

Iako ne postoje tačne naznake šta bi treća kamera mogla da radi, pretpostavlja se kako bi ova verzija uređaja mogla dobiti telefoto objektiv, odnosno senzor dubine. Galaxy A30s će imati Infinity-V ekran, a trebao bi doći sa 3 GB RAM-a i Android 9 Pie operativnim sistemom.

A30s bi u većini specifikacija trebao biti sličan A30, a njegova proizvodnja je, prema kompanijskom insajderu, već započela u Indiji a navodno će telefon biti lansiran upravo u ovoj zemlji.

Galaxy A serija u ponudi kompanije m:tel

U ponudi kompanije m:tel dostupna su četiri uređaja iz A serije – Galaxy A10, Galaxy A20e, Galaxy A50 i Galaxy A80. Više o Galaxy A seriji pročitajte ovdje, a uređaje potražite u ponudi kompanije m:tel u kombinaciji sa nekom od tarifa.