munje

Written by

Domaća hit komedija “Munje” na kanalu Klasik TV

m:tel IPTV| Views: 88

Klasik TV, subota 14.02 u 20.05 časova

munje

Za sve one koji su u potrazi za dobrim filmom za Dan zaljubljenih, odličan izbor je domaća hit komedija “Munje”. Film prati priču dvojice prijatelja koji se za jednu noć nađu u niz urnebesnih situacija tokom kojih nauče mnogo o sebi i o društvu u kojem žive.

Mare i Pop su prijatelji iz djetinjstva koji svoje dane provode prilično jednolično, sve do jedne lude noći u Beogradu koja će im promijeniti život. Oni žele da se počnu baviti muzikom, pa predaju svoju demo audio kasetu školskom drugu Gojku koji obećava da će im napraviti CD za 350 njemačkih maraka. Njih dvojica se dive Gojku koji je uspio u životu po njihovim standardima. Ima tjelohranitelja, dobro odijelo i vlasnik je noćnog kluba i muzičkog studija. Gojko i dalje pamti spletke koje su mu Mare i Pop priređivali kada su još išli u školu i odluči da im se osveti.

Da bi došli do Gojka, Mare i Pop moraju proći kroz mnoge avanture i pri tome upoznaju niz živopisnih likova poput lijepe djevojke Kate u koji bi se obojica mogli zaljubiti, provalnika obučenog u kostim Djeda Mraza, zbunjenog policajca i mnogih drugih.

Ovu tinejdžersku komediju režirao je Radivoje Andrić, a film je kada se pojavio u kinima postao instant blockbuster koji je u jednom vikendu pogledalo preko 600 000 ljudi. Najveći adut filma su svakako i odlični srpski glumci koji se pojavljuju u glavnim ulogama: Sergej Trifunović, Zoran Cvijanović, Nikola Đuričko i Nebojša Glogovac.