Written by

Dominacija zakrivljenih pametnih telefona i nove generacije TV uređaja na CES-u

m:ovo m:ono| Views: 212

ces

4K televizori i naredna generacija zakrivljenih pametnih telefona dominirali su poznatim međunarodnim događajem CES, koji je održan u Las Vegasu.

Tako je na CES-u predstavljen i LG G Flex 2, drugi po redu zakrivljeni Android smartfon južnokorejske kompanije, sa potpuno novim procesorom Snapdragon 810. Nestao je veliki ekran ranijeg modela i sada je tu opetavnijih 5,5 inča, rezolucije 1080 piksela, a zakrivljenost je takođe manje izražena, kako bi se telefon lakše držao. Frank Lee, marketing menadžer iz LG Electronics, kaže da je novi smartfon kompanije najambiciozniji do sada.

“Veoma smo ponosni što možemo predstaviti svijetu LG G Flex 2. To je vjerovatno naš najambiciozniji pametni telefon ikada. Riječ je savršenom balansu ljepote, sa svojim zaobljenim dizajnom, ali istovremeno je i nosilac inovacija. Znamo da ćete se složiti da je u svijetu pametnih telefona LG G Flex 2 zaista nešto posebno”, istakao je Lee.

ces2

Nešto ranije na CES-u, LG je predstavio i svoju novu liniju 4K OLED televizora, koja ima sedam modela. Među njima je i televizor koji može da transformiše svoj ravni ekran u zakrivljeni.

“LG-jeva posvećenost OLED tehnologiji, investicije, resursi, energija i kreativno razmišljanje u tom kontekstu, svodi se na kraju samo na jedno – OLED je jednostavno najbolji TV ikada i budućnost televizije. Takođe, LG je jedina kompanija koja je u stanju da danas ponudi OLED ljudima”, kazao je Tim Alessi, šef razvoja proizvoda.

Japanski proizvođač Sony je takođe bio na CES-u, a donijeli su ukupno 12 novih 4K Ultra HD BRAVIA LCD televizora na tržište. Nova linija uključuje i modele za koje Sony kaže je najtanja serija televizora na svijetu, debljine od svega 4,9 milimetara na najtanjem dijelu.

“To je najtanji i najelegantniji LCD TV na svijetu. On je tanji čak i od naših Xperia pametnih telefona”, istakao je Michael Fasulo, predsjednik i glavni operativni direktor kompanije Sony Electronics.

ces3

Čini se da ultra visoka definicija ili UHD više nije dovoljna za Samsung, pa je zato na CES-u južnokorejska kompanija predstavila ono za šta tvrdi da je nova era – najnoviji 88-inčni JS 9500 SUHD TV. To je njihov prvi tzv. SUHD TV, a ovaj model se može pohvaliti ekranom napravljenim od sitnih nano-kristala, koji prenose različite boje svjetlosti u zavisnosti od njihove veličine. Quantum Dot tehnologija je, u suštini, sloj materijala koji omogućavaju čistije boje i njihovu širu paletu.

ces4

To ga, kako Samsung tvrdi, čini 2,5 puta svijetlijim od konvencionalnih TV uređaja i pruža čak 64 puta izrazitije boje nego obični televizori.

“Samsung napreduje ka UHD, sljedećoj generaciji doživljaja gledanja. Stvorili smo tehnologiju koja proizvodi nevjerovatnu sliku, ali i rješava pitanja kao što su pouzdanost, životni vijek i troškovi. Svetlija od bilo koje druge tehnologije ekrana, sa bogatim bojama boljim nego OLED i sa svim intenzivnim UHD detaljima, dame i gospodo, dobro došli u eru SUHD-a”, istakao je Joe Stinziano, izvršni potpredsednik kompanije Samsung Electronics America.