Written by

Dopustite da vas i ove srijede ponese adrenalinska groznica u emisiji “Aero-miting”

m:tel IPTV| Views: 110

aero miting

Mala plata, nedostatak penzijskog plana, sve veći broj smrtnih slučajeva svake godine – ovo su samo neke od stvari na koje piloti kaskaderi moraju biti spremni ukoliko žele da se bave ovim opasnim poslom. Ovo svakako nije najbolji posao na svijetu, ali i pored mnogih nedostataka svake godine se sve veći broj pilota kaskadera takmiči na air show-ovima koji se organizuju širom svijeta. Ako ih zapitate šta je to što ih toliko privlači ovoj naizgled izuzetno neatraktivnoj profesiji svi će vam manje-više odgovoriti isto: nijedan osjećaj na svijetu ne može se mjeriti sa adrenalinskom groznicom koja vas uhvati onog trenutka kada sjednete u kokpit svog aviona. Oni rizikuju svoje živote pred hiljadama stranaca, a postoji samo jedno pravilo: ne smiješ udariti u zemlju.

Upravo je adrenalinska groznica tema ovosedmičnog izdanja emisije “Aero-miting” koja se prikazuje svake srijede od 21 čas. Ovaj put ćete imati priliku da pogledate kako to izgleda sletanje iz vazduha na kamion u pokretu, kao i nove akrobacije epskih razmjera. Mladi kaskaderi koji su tek zakoračili u opasni biznis pokazaće svoje vještine na air show-u koji se organizuje u njihovom malom gradu. Sa druge strane, iskusni ‘Super Dave’ jedva čeka da krene u akciju, a šetačicu na krilima Carol Pilon i njenog pilota Marcusa Paine-a očekuje turbulentan vikend. Pilotski tim “Patriots Jet Team” iz Oregona ima problema sa slijetanjem nakon kvara na hidrauličkom sistemu.

Možete li vi zamisliti da se bavite poslom pilota kaskadera? Možda ne, ali sigurno imate želju da preletite planetu i otkrijete zanimljive nove destinacije. U tome vam može pomoću nova akcija koju kompanija m:tel realizuje u saradnji sa Travel Channel-om “Da imam krila ja bih?” u sklopu koje imate priliku da nam na kreativan način, putem kolaža sa minimalno četiri fotografije odgovorite na ovo pitanje. Aplikacija za prijavu “Open i Travel Channel vode te u Dubai” nalazi se na službenoj Facebook stranici kompanije m:tel, a svoje prijave možete slati do kraja marta.