Written by

Dorđe Mišić: Ponosni smo na podršku Demofestu

m:vijesti| Views: 294

Djordje MisicNije tajna da je Demofest od samog začetka zamišljen kao ozbiljno koncipiran i kompleksan projekat, posebno kada se ima u vidu da je primarni cilj festivala da se reflektori okrenu ka onima, koji se iz raznih razloga ne nalaze baš tako često pod svjetlima istih – demo izvođačima.

Da bi jedna takva složena i dugoročna misija, kao što je Demofest, mogla uroditi plodom, bila je potrebna podrška svih istomišljenika, koji će se sa svih strana okupiti i pomoći, koliko je u njihovoj moći, u njenoj realiziciji. Da malima treba pomoć velikih, razumjela je, između ostalih, i kompanija m:tel.

Upravo, m:tel je među prvima shvatio značaj jednog ovakvog zahvata i, na svu sreću, nije dozvolio da ideja ostane samo u povoju, pa je dao svoj doprinos i postao prijatelji koncepta, koji je danas sinonim za kvalitet prepoznat od strane, prije svega, mladih muzičara i publike.

“Demofest je muzički projekat koji kompanija m:tel podržava od nastanka festivala, i na to smo jako ponosni, kaže nam Đorđe Mišić, izvršni direktor kompanije m:tel za marketing i prodaju i dodaje “da se prijateljstvo, naravno, nastavlja i ove godine”.

DF: Kao dugogodišnji prijatelj Jelen Demofesta, kako je m:tel zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Demofestom?

Mišić: Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo po sedmi put biti dio najvećeg pop rock demo festivala u regiji. Drago nam je što na ovaj način i mi kao kompanija učestvujemo u promovisanju muzike nekih novih generacija, ali i mladih talentovanih ljudi.

DF: M:tel ima aplikaciju pomoću koje se može slušati veliki broj domaćih naslova, a pokrenuta je ove godine. Možemo li očekivati da se u njoj nađu i pjesme nekih naših učesnika?

Mišić: M:music je jedinstven servis u BiH, koji sadrži preko 100.000 naslova domaće muzike i m:music baza korisnika je svakim danom sve veća. Takmičarske numere će se svakako naći u našoj m:music aplikaciji, kako bi i na taj način našle svoj put do slušalaca, te kako bismo mi kao kompanija dali svoj doprinos promociji demo bendova.

DF: M:tel svake godine nagrađuje učesnike Jelen Demofesta, mogu li demo bendovi opet računati na podršku u tom smislu?

Mišić: Kompanija m:tel je pripremila atraktivnu i vrijednu nagradu m:music za najbolji bend festivala, ali i mnoštvo drugih iznenađenja i nagrada za sve posjetioce. Svima nama je zaista najvažnije da ponudimo dobar program i da svi posjetioci budu zadovoljni sto su bili dio Demofesta.

DF: Kakve utiske nosite sa prošlogodišnjeg festivala, koja bi bila Vaša ocjena demo bendova koje ste čuli i vidjeli na Kastelu?

Mišić: I prije nego što sam imao priliku da se lično uverim u veličinu i značaj festivala, čuo sam sve najbolje o Demofestu, ali moram da priznam da sam bio prijatno iznenađen organizacijom i pozitivnom energijom koju festival ima. Posebno mi je drago što se moj muzički ukus poklopio sa mišljenjem stručnog žirija, ali mi je još draže što su se i meni i publici dopali isti bendovi, jer publiku čine najvećim delom mladi, urbani ljudi, pa sam time i polaskan.

DF: Čini se da to ne govorite samo kao prosječan posjetilac?

Mišić: Sviram bas, nažalost, ne više tako aktivno.

DF: Možemo li da nagađamo onda da ste i Vi imali demo bend?

Mišić: Ovo pitanje možemo preskočiti (smijeh).

DF: Ali nam onda bar možete reći ko je Vaš omiljeni izvođač?

Mišić: U poslednje vreme ponovo su mi najčešće u CD plejeru Arctic Monkeys zahvaljujući i njihovom poslednjem albumu koji je fantastičan.

DF: Znači, ako ove godine budemo ponovo u prilici da dovedemo inostrane muzičare u sklopu revijalnog programa, Vi biste na tvrđavi slušali…

Mišić: Arctic Monkeys, naravno (smijeh).

DF: Evo, za kraj, koji bi to bio koncert za pamćenje na kojem ste prisustvovali?

Mišić: Poslednji koncert EKV-a u originalnom sastavu. Možda nije najbolji koncert na kojem sam bio, ali za mene ima poseban značaj.