Dostupna je Clubhouse aplikacija za Android

Clubhouse je objavio da dugo čekana Android aplikacija postaje realnost, barem u smislu probne verzije.

U testnoj fazi bila je ograničena na “prijateljske testere” u zatvorenoj beta verziji, a sada je dostupna za sve na Android-u. Ipak, sve je i dalje ograničeno za one koji imaju pozivnice za uslugu audio chat sobe i možete, dakle, samo rezervisati korisničko ime.

Clubhouse je trenutna minimalistička aplikacija na iOS-u, gdje korisnici već više od godinu dana traže poziv za zatvorenu beta verziju. Njena prednost je mogućnost slušanja audio-razgovora u stvarnom vremenu poznatih osoba. Aplikacija je privukla toliko pažnje da su i konkurenti krenuli kopirati ili kupovati nekoga ko već ima sličnu opciju. Reddit, Twitter, Facebook, Spotify i Telegram imaju spremne konkurentske usluge ili su u fazi izrade.

Oni koji stvarno žele koristiti Android aplikaciju mogu da rezervišu svoje korisničko ime i uđu na listu čekanja. Ako imate pozivnicu, možete je unijeti i vidjeti u čemu je stvar. Na osnovu snimaka ekrana objavljenih na Play Store-u, više-manje je identičan iOS aplikaciji, a dostupna je i na APK Mirror.

Prema objavi na Twitter-u sa službenog Clubhouse naloga, usluga će biti dostupna za Android širom svijeta od petka, 21. maja.

Prethodne sedmice su objavljene četiri nove verzije, zabilježene na APK Mirror, a opisi kažu da otvaraju nove korisnike i brzo izdaju pozivnice.

Clubhouse na Android gleda kao na način da održi svoj brzi tempo širenja, jer preuzimanja za iOS stagniraju, pretrpavajući tržište potencijalnih korisnika. Brže otvaranje usluge za više od milijardu korisnika Android-a sada itekako ima smisla.