Written by

Drama „Hladna planina“ na kanalu Pink Premium

m:tel IPTV| Views: 49

Pink Premium, srijeda 18.02. u 13.35 časova

Hladna planina

Ove srijede ne propustite odličnu istorijsku dramu „Hladna planina“ koja je osvojila čak četiri nagrade Oskar. Ovaj film prati priču dvoje zaljubljenih, Inmana i Ade, koje razdvoji vihor građanskog američkog rata.

U ulozi naratora pojavljuje se Inman, vojnik koji leži ranjen u bolnici nakon što je ranjen tokom bitke. On je razočaran zbog svih užasa koje je vidio u ratu i želi da dezertira iz vojske kako bi se vratio svojoj jedinoj ljubavi Adi koja ga čeka kod kuće. On kreće na putovanje kroz Sjevernu Karolinu gdje se susreće se sa mnogim opasnostima, ali nailazi na jednog roba koji mu nacrta mapu puta kući i staru ženu koji mu pruži sklonište tokom zime.

Paralelno se odvija i Adina priča. Ona je prepuštena sama sebi nakon očeve smrti i mora voditi brigu o imanju koje je naslijedila. Ada ne zna ništa o vođenju imanje, ali upozna lokalnu djevojku Ruby koja se pretvara u njenu neočekivanu saveznicu. Ruby pomaže Adi da ponovo postavi imanje na noge i njih dvije postaju velike prijateljice. Ada sve vrijeme ima snove o čovjeku koji hoda kroz šumu prekrivenu snijegom i nada se da će joj se Inman jednog dana vratiti.

Ova dirljiva filmska priča okupila je zaista impresivnu glumačku ekipu, tako da se u glavnim ulogama povaljuju Nicole Kidman kao Ada i Jude Law kao Inman. Ulogu karijere ostvarila je i Renee Zellweger koja je skoro neprepoznatljiva u ulozi neotesane ali dobroćudne prostakuše Ruby. Zellweger je za ulogu Ruby osvojila Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

Kanal Pink Premium možete pronaći u osnovnom Open IPTV paketu na poziciji 325.