Written by

Dropbox za Android ažuriran sa PDF čitačem i pretragom sadržaja dokumenta

moj android| Views: 141

Dropbox za Android

Dropbox donosi nekoliko praktičnih novih funkcija, koje rade i sa drugim platformama.

Dropbox je predstavio prilično urednu nadogradnju za Android aplikacije. Premda postoje uobičajena poboljšanja performansi i ispravke grešaka, dvije važne nove funkcije su PDF čitač i mogućnost pretrage unutar samog dokumenta.

Nova funkcija će vam omogućiti da otvorite PDF dokument sa bilo kojeg mjesta sa novim PDF čitačem. Ono je što je još bolje, prilikom otvaranja PDF dokumenta možete čak da napravite link i podijelite ga sa nekim drugim, bez obaveze preuzimanja dokumenta na telefon.

PDF čitač funkcioniše kako za fajlove unutar aplikacije, tako i one koji dolaze iz nekih drugih aplikacija.

Dropbox za Android 2

Sljedeće poboljšanje je u pretraga u sklopu samog dokumenta. Ova funkcija omogućava korisnicima da pretražuju sadržaj dokumenta pomoću ključnih riječi. Ono što u ovo pretraživanje takođe radi, je da će vam odmah prikazati dio fajla koja sadrži tražene pojmove.

S obzirom da je ovo Android aplikacija za pametne telefona, zaista je riječ o veoma praktičnoj funkciji, pogotovo kada tragate za nečim u dokumentu koji je priložen uz mejl.

Pretraga unutar dokumenta je dostupna za brojne vrste fajlova, uključujući PDF, Word dokumente i PowerPoint prezentacije. Ako niste preuzeli ovu nadogradnju, predlažemo vam da to uradite odmah i iskoristite ove sjajne besplatne karakteristike.