Written by

Druga generacija AirPods slušalica ima kućište za bežično punjenje

mobilni svijet, u žiži| Views: 120

Tokom Apple-ove sedmice iznenađenja u kojoj predstavljaju nove proizvode, svijetlost dana je ugledala i druga generacija AirPods slušalica.

Događaj koji donosi novosti iz radionice ovog poznatog brenda, svake godine obraduje svoje obožavaoce kako novitetima tako i poznatim ličnostima uključenim u sedmicu iznenađenja. Ove godine Oprah se priključila Apple porodici i u velikom stilu zatvorila svečanost posvećenu inovaciji.

Jedan od novih proizvoda je i AirPods, odnosno ažurirana verzija prve generacije ovih slušalica. Predstavljeni model odlikuje dugotrajnost baterije, kao i kompatibilnost sa Hey Siri virtuelnim pomoćnikom za pokretanje aplikacija govorom, a uključena je i podrška za Bluetooth 5.

Takođe, nova generacija sadrži i standardni Qi, tako da je moguć neometan rad sa skoro svakim bežičnim punjačem koji se nalazi na tržištu.

Dizajnerski su identične sa prethodnom generacijom uz jednu promjenu – malo LED svjetlo koje pokazuje koliko se još uređaj može koristiti. Za duži životni vijek baterije zaslužan je novi H1 čip – prvi iz linije koji je specijalno napravljen za Apple slušalice. Zahvaljujući ovoj promjeni moguće je sat vremena više koristiti mikrofon sa 50% boljom jasnoćom zvuka, kao i smanjenim vremenskim periodom čekanja na njegovo povezivanje sa uređajem. 

Automatski i stalno povezane, sa sposobnošću reprodukovanja petosatnog audio sadržaja i više od tri sata razgovora u jednom punjenju baterije, nove AirPods postavile su nove standarde u svijetu slušalica.