Written by

Echo Look: Amazon predstavio vašeg novog stilistu

m:ovo m:ono| Views: 102

echo-look-closet-shelf

Amazon je predstavio novog člana Echo porodice uređaja, a radi se o kameri Echo Look koja će biti vaš asistent za odabir odjevne kombinacije.

Uređaj ima kameru sa LED osvjetljenjem i pravi fotografije i video zapise cijelog tijela uz glasovnu podršku. Zahvaljujući sočivu koje je osjetljivo na dubinu, odjevna kombinacija koja se snima biće dodatno istaknuta naspram zamućene pozadine na slici ili videu.

Fotografije i video zapisi mogu se spremati u takozvani look book koji je podržan od strane iOS i Android operativnih sistema, a za vas će čuvati sve do tada realizovane modne kombinacije.

Echo Look dolazi s opcijom Style Check, odnosno korisnici mogu fotografisati dvije različite odjevne kombinacije te dobiti savjet koju da odaberu. Style Check koristi savjete modnih znalaca i stilista te tako ocjenjuje koja je kombinacija bolja.

Osim te genijalne opcije koja će mnogima olakšati spremanje za posao ili izlazak, Echo Look sadrži i opcije poput postavljanja alarma, slušanja vijesti i audio knjiga, provjeru stanja u saobraćaju ili vremena, te spajanje sa pametnim uređajima.

Cijena Echo Look će iznositi 199$, ali se još ne zna tačan datum početka prodaje ovog neobičnog stiliste.