Ekskluzivna premijera dokumentarca Spilberg

1110
Na kanalu HBO, 12. oktobra u 21.50 časova

Jedan od najpoznatijih reditelj na svijetu, Stiven Spilberg, daje dosad najveći uvid u svoju izvanrednu karijeru u ekskluzivnoj HBO-ovoj produkciji „Spilberg “. Dokumentarni dugometražni film dubinski proučava njegovu filmografiju, otkrivajući kako su njegova iskustva hranila njegov rad i promijenila ga s vremenom.

Stiven Spilberg je stvorio neprikosknoveni katalog revolucionarnih filmova tokom svoje gotovo 50-godišnje karijere. Bilježeći razvoj ove čuvene ličnosti, nagrađivana rediteljka dokumentarnih filmova, Suzan Lejsi, snimila je gotovo 30 sati ekskluzivnih intervjua sa rediteljem, koji otvoreno govori o svom gorko-slatkom djetinjstvu i vječitoj opsjednutošću filmovima, počecima kao televizijsko čudo od djeteta, usponu ka slavi kroz nevjerovatnu paletu blokbastera, kasnijim izletima u ozbiljnije dramske filmove, i ličnim i profesionalnim odnosima koje je razvijao godinama. „Spilberg“ takođe obuhvata izjave članova njegove porodice, prijatelja i kolega, kao i klipove i snimke iza scene sa snimanja njegovih brojnih značajnih filmova, uključujući „E.T.“, „Park iz doba jura“, „Spašavanje redova Rajana“, „Most špijuna“, i mnogih drugih.

Lejsi je intervjuisala više od 80 osoba za film, od poznatih i slavnih ličnosti do reditelja i producenata, inženjera iz filmske industrije, uključujući, Džej Džej Ejbramsa, Kristijana Bejla, Dru Barimur, Kejt Blanšet, Fransisa Forda Kopolu, Danijel Krejga, Danijel Dej-Luisa, Brajana de Palmu, Lauru Dern, Leonarda DiKaprija, Ričarda Drajfusa, Ralfa Fajnsa, Harisona Forda, Dejvida Gvena, Toma Henksa, Dastina Hofmana, Holi Hanter, Džefrija Kacenberga, Bena Kinglsija, Kejtlin Kenedi, Džordža Lukasa, Lijama Nisona, Martina Skorsezea, Opru Vinfri i Roberta Zemekisa.

Rezultat je zapanjujuće intimni portret koji spaja Spilbergovo fascinantno pripovijedanje u prvom licu sa dubinskim istraživanjem kreativnog procesa i umijeća koji su ga proslavili, uz naglasak na teme poput rastanka, pomirenja, patriotizma, humanosti i čuđenja, koje se ponavljaju u njegovim djelima.

Premijeru pogledajte 12. oktobra na kanalu HBO u 21.50 časova, a ovaj fantastični dokumentarac biće vam dostupan i u okviru HBO videoteke.

Kanal HBO dostupan vam je u dodatnim Open IPTV paketima na poziciji 350.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se