Written by

Ekskluzivni sadržaji YouTube-a uskoro će biti besplatni

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 328

Jedan od najpopularnijih video-servisa današnjice – YouTube proizvodi svoje vlastite sadržaje koji se nazivaju YouTube Originals. Odnedavno te programe možete gledati ukoliko plaćate pretplatu za Premium nalog na ovom servisu.

Uskoro će ova praksa biti promijenjena, a ekskluzivni sadržaji YouTube-a besplatni za sve, što je potvrdio i jedan od glavnih ljudi ove kompanije, Robert Kyncl.

Međutim, svako ko ne plaća Premium pretplatu imaće prekide u vidu reklama, prilikom gledanja ovakvih sadržaja. Osim toga, emisije će biti besplatne samo za privremeno gledanje, prije nego što se vrate iza paywall-a.

“Dok se svaka druga medijska kompanija bori da svoj sadržaj stavi iza paywall-a, mi idemo u suprotnom smjeru tako što ćemo originalni sadržaj prvobitno besplatno dijeliti”, rekao je Kyncl na godišnjem YouTube događaju Brandcast. Brandcast je uglavnom usmjeren prema oglašivačima i omogućuje YouTube-u da ih informiše o svojim budućim planovima, trenutnim strategijama itd.

Jedan od najpopularnijih sadržaja YouTube Originals je Cobra Kai, nastavak filmova The Karate Kid. Prva sezona ove serije biće slobodna za gledanje od 29. avgusta do 11. septembra, nakon čega će druga sezona biti dostupna. A i treća sezona je, prema dostupnim informacijama, nedavno dobila zeleno svjetlo.

Na Brandcast-u, YouTube je takođe potvrdio da radi na programu Originals s Justinom Bieberom, ali nije otkrio više informacija.