Drveni skuter

Written by

Električni skuter napravljen od drveta

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 83

Japanski dizajner napravio je električni skuter od drveta, pružajući modernom prevoznom sredstvu topliji i prirodniji estetski izgled. 

Dizajner Mikiya Kobayashi u dobu kada moderna tehnologija preovladava, a s njom i moderan, decentan i poprilično hladan dizajn uređaja, uradio je nešto drugačije. Izgradio je uveliko popularni električni skuter od drveta i dizajnirao ga mnogo “toplije”. ILY-Ai model skutera, ima izgled mopeda, pa je samim tim elegantniji i tradicionalniji izgledom. A materijal, odnosno drvo, od koga je napravljen da je mu samo još ljepšu i klasičniju estetiku. 

Kako bi omogućio maksimalnu funkcionalnost Kobayashi je izradio skuter od aluminijuma, te ga obložio drvetom. Model je napravljen na tri točka, ima udobno sjedište i ručke, a svakako će na ulici privući pažnju neobičnim izgledom. 

Gužve u saobraćaju i sve veća naseljenost gradova, dovele su do toga da se ljudi odlučuju za alternativna prevozna sredstva. Traže manja, kompaktnija, vozila lakša za parkiranje od automobila, te su skuteri, mopedi, motori, električni trotineti, zajedno sa biciklima sve popularniji. 

Sada svima onima koji nisu ljubitelji savremenog dizajna gedžeta, uređaja, vozila, ovaj novi model električnog skutera nudi nešto drugačije.