playground_objava_22.04

Written by

Energetskom efikasnošću za očuvanje planete

m:vijesti, prijateljstva| Views: 403

m:tel Playground mjesto na kojem se znanjem i tehnološkim rješenjima pomaže planeti

Danas je 22. april,  Dan planete Zemlje. Ljudi širom svijeta, danas u potpuno drugačijem okruženju i pod putpuno drugačijim okolnostima obilježavaju ovaj datum. Tema, okosnica, ovogodišnejg Dana planete su klimatske promjene koje predstavljaju najveći izazov pred kojim se čovječanstvo nalazi.

Pitate se kako vi možete da utičete na njih i kako iz svojih domova da budete dio globalne akcije za zaštitu naše planete? Malim, ali pametnim koracima možemo da učinimo mnogo.

Ukoliko skupimo na jednom mjestu sve alate i mogućnosti koje imamo i koji su nam dostupni, bilo oni veliki ili mali, možemo učiniti mnogo toga da mijenjamo svoje navike i da svojim vlastitim akcijama mijenjamo svijest i svijet učinimo boljim i zdarvijim mjestom za život.

Iako nas je pandemija izazvana korona virusom natjerala da držimo fizičku distancu, donijela nam brojne vanredne mjere kako bismo bili sigurni i bezbjedni, ona nas je podsjetila i na odgovornost i solidarnost.  Možda u ovim trenucima jesmo razdvojeni, ali putem digitalnih medija koji su nam dostupni, u stvari smo povezani više nego ikad. Vrijeme provedeno u kući, možda probudi ideje kako da budemo odgovorniji  prema okolini.

Ovaj 22. april biće u znaku brojnih tematskih online akcija, konferencija, performansi, edukacija i svega onog što će nam dati ideje kako da mijenjamo svijet na bolje i malim ili velikim koracima utičemo na klimatske promjene. Vrijeme je da im se pridružimo!

Energetska efikasnost jedna je od važnih aktivnosti koje se preduzimaju kako bi se smanjila emisija štetnih gasova, uključujući i CO2.

Da vas podsjetimo, energetska efikasnost ima za cilj korišćenje minimalno moguće količine energije tako da nivo udobnosti i stopa proizvodnje ostanu sačuvane. Korišćenjem znanja i tehnoloških rješenja energetskom efikasnošću možemo da unaprijedimo naše živote i poslovanje, učinimo ih čišćim, pametnijim i jedostavnijim.

Kompanija m:tel kao društveno odgovorna kompanija, prepoznajući zahtjeve novog doba, te misleći o budućim generacijama i održivom razvoju, pored svojih Smart Home rješenja, elekstronskog računa i digitalnih kanala komunikacije koje nudi svim svojim korisnicima, otišla je i korak dalje, te je ovogodišnju temu m:tel Playground programa usmjerila ka unaprijeđenju energetske efiksnosti korišćenjem IoT tehnologije. Rok za dostavu ideja ovogodišnjeg Playground izazova  je 20. maj, a oblasti u kojima možete da konkurišete su:

  • Rješenje koje pomaže građanima i privrednim subjektima da vode računa o svojoj komunalnoj potrošnji kroz povećanje energetske efikasnosti.
  • Rješenje koje pomaže podizanju svijesti javnosti, o važnosti energetske efikasnosti i može uticati na pozitivnu promjenu ponašanja.
  • Rješenje koje pomaže unaprijeđenju energetske efikasnosti u saobraćaju kroz efikasnije upravljanje saobraćajnom infrastrukturom i načinima njenog korištenja.
  • Rješenje koje pomaže unaprijeđenju energetske efikasnosti kroz efikasnije upravljanje, korištenje i zaštitu prirodnih resursa (poljoprivreda, šume, vode, biomasa).

Pridružite nam se, te znanjem i tehnološkim rješenjima dajte doprinos očuvanju životne sredine!