Written by

Energizer telefon sa baterijom od čak 18,000 mAh

iza ugla, mobilni svijet| Views: 161

U susret MWC sajmu u Barceloni, koji se održava od 25 do 28. februara, manje poznat brend Energizer Mobile, planira da predstavi čak 26 pametnih telefona.

Od svih ovih modela naročitu pažnju izaziva model koji dolazi sa baterijom kapaciteta čak 18000 mAh. Po svemu sudeći novi uređaj predstavlja nasljednika prošlogodišnjeg Energizer Power Max P16K Pro modela sa baterijom čiji je kapacitet iznosio nešto »skrominijih« 16000 mAh.

Ukoliko ste jedan od korisnika koji mrze da drže telefon na punjača onda je ovo jedan od modela koje svakako trebate uzeti u razmatranje, a koji će vas podsjetiti na vrijeme kada su se mobilni uređaji punili jednom sedmično.

Osim Power Max serije, Energizer Mobile će na MWC 2019 predstaviti još tri nove linije smartfona i to Ultimate top seriju smartfona, potom Energy liniju budžetskih telefona, kao i Hardcase ediciju robusnih uređaja. Među modelima vrijednih pomena biće i telefon iz Ultimate serije koji će navodno imati savitljivi ekran i pop-up kameru koja po potrebi izlazi iz kućišta.

Zanimljivo je da, iako je Energizer američka kompanija poznata po proizvodnji izdržljivih baterija, iza brenda Energizer Mobile stoji francuski Avenir Telecom koji je kupio licencu za korištenje ovog imena.