PayPal plaćanje

Written by

Evo kako da koristite PayPal za plaćanje u Apple App Store-u

m:apps, preporučujemo| Views: 89

Pri kupovini aplikacija ili medijskog sadržaja pomoću Apple ID-a, većina ljudi unosi kreditnu ili debitnu karticu u svoj iPhone. Ali, ako vi ne spadate u tu grupu i preferirate PayPal, ovaj tekst je za vas.

Prije svega pretpostavićemo da imate kreiran Apple ID za kupovinu aplikaciju. Apple ID je zapravo vaš račun koji se primjenjuje na sve Apple usluge. PayPal, kao način plaćanja, možete vrlo lako dodati putem opcije “Settings”. Na samom vrhu kliknite na “Apple ID account name”. Zatim odaberite opciju “Payment & Shipping.” Klikom na “Add Payment Method” otvarate mogućnost odabira način plaćanja, među kojima se nalazi i PayPal. Izborom opcije PayPal pristupate procesu logovanja, gdje će se od vas zahtijevati da unesete pristupne podatke vašeg PayPal naloga. Ukoliko nemate PayPal nalog, isti možete kreirati i tokom ovog koraka. Sve što je onda potrebno jeste da potvrdite povezivanje.

Nakon toga PayPal će biti dodan na listu načina plaćanja na vašem Apple ID-u. Apple će ga podrazumijevano koristiti za naplatu kada kupujete aplikacije u App prodavnici.

Bitno je napomenuti da kada izmijeniti način plaćanja na vašem Apple ID-u, on će se primijeniti na svim uređajima, kako na telefonu, tako i na MAC-u.

Picture credit: BigTunaOnline / Shutterstock.com