Written by

Evropska Noć muzeja 2019

prijateljstva| Views: 1685

Evropska Noć muzeja se ove godine realizuje u okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“, a biće održana 18. maja u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Evropska Noć muzeja se organizuje pod pokroviteljstvom Vijeća Evrope i UNESCO-a, a vezana je za Međunarodni dan muzeja, 18. maj, koji je svake godine fokusiran na različitu muzejsku temu. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je “Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije”.

Prijateljsku ruku podrške kulturi, kroz saradnju sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske, pružila je i kompanija m:tel.

„Čast nam je što je kompanija m:tel i ove godine dala doprinos tome da  Banjaluka i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske budu dio evropske kulturne porodice, u okviru manifestacije Noć muzeja“, poručila je Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Vašoj pažnji preporučujemo interesantan program ovogodišnje Evropske Noći muzeja. Od 20 časova do ponoći u MSURS ćete moći uživati u raznolikim izložbenim, scenskim i muzičkim sadržajima.

U fokusu ovogodišnje manifestacije Evropske Noći muzeja u produkciji MSU RS biće izložba Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran, u okviru koje je prezentovano je 14 najznačajnijih britanskih umjetnica, dobitnica Tarnerove nagrade, predstavnica Velike Britanije na Venecijanskom bijenalu i članica grupe Young British Artists u neobičnom dijalogu sa 12 umjetnica iz kolekcije MSURS.