Written by

Fabric – priča o vašem životu koja se sama piše

m:ovo m:ono| Views: 194

fabric

Naslov ovog teksta je zapravo uzbudljivi slogan Fabric-a, nove iOS aplikacija iza koje stoje bivši Facebook inženjeri Arun Vijayvergiya i Nikolay Valtchanov. Inače, prije napuštanja kompanije Facebook, oni su bili među ljudima koji su radili na proizvodu koji je sada poznat kao Timeline, a koji svako ima na svom profilu.

Ideja koja stoji iza aplikacije je da vi sami možete stvoriti svoj lični digitalni dnevnik, koji vam automatski pokazuje mjesta na kojima ste bili i ljude koje ste vidjeli.

Ali, kako se to priča nečijeg života sama piše? Naime, prilikom postavljanja aplikacije, moraćete da je povežete sa različitim nalozima na društvenim mrežama, kao što su Facebook i Instagram. Kombinovanjem podataka iz tih različitih baza podataka, Fabric će vam pružiti impresivan pregled svega što ste radili.

Aplikacija još uvijek ima prilično mnogo bagova, ali je sigurno za očekivati da će poboljšanja biti dodata u narednim mjesecima. Ukoliko želite da isprobate aplikaciju, možete je besplatno preuzeti ovdje.