Facebook će zaposliti iskusne novinare zbog uvođenja nove opcije

Written by

Facebook će zaposliti iskusne novinare zbog uvođenja nove opcije

m:reza, preporučujemo| Views: 261

Bavite se novinarstvom i volite Facebook? Tačnije, ta društvena mreža vam je toliko privlačna da biste rado bili dio time koji stoji iza nje.

Onda za vas imamo dobre vijesti – najveća društvena mreža na svijetu je upravo u potrazi za novinarima koji će činiti tim zadužen za nadolazeću sekciju vijesti. Ta sekcija bi trebalo da bude pokrenuta do kraja godine, a Facebook za taj posao planira zaposliti, kako je navedeno, tri iskusna novinara. News Tab će biti odvojen od glavnog feed-a.

Ovi novinari bi trebalo da biraju vijesti, odnosno da iz sadržaja koji nude izdavači selektuju najvažnije priče dana, dok će algoritam biti zadužen za praćenje određenih parametara, recimo podataka koje stranice ljudi prate i koje su sadržaje podijelili.

Njihov posao će biti i da se bave analizom podataka i strategijama izvještavanja, ali i da sarađuju sa timovima zaduženim za razvoj proizvoda, a sve s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva.

Za sve one koji razmišljaju o tome da se prijave na ovaj konkurs, potrebno je da znaju da se je jedno radno mjesto u Londonu, a preostala dva u SAD. Oni koji budu primljeni, radiće u malom timu (manje od 10 ljudi), a nadređena će im biti Campbell Brown, Facebook-ova dirketorica za medijska partnerstva.