Pregledajte jednostavnije šta sve Facebook zna o vama

Written by

Facebook dark mode prvo stiže na desktop računare

m:apps, preporučujemo| Views: 227

Facebook postepeno uvodi nov interfejs za korisnike desktop računara, pa će oni, uz tradicionalnu bijelu podlogu, moći da se odluče i za tamni režim rada, odnosno dark mode.

Novi dizajn Facebook-a, takozvani Facebook Beta, pojedinim korisnicima je omogućen na način da im se, kada krenu da se prijave na radnu površinu, na ekranu pojavi skočni prozor uz pitanje da li žele da isprobaju novi režim rada. Onima koji to žele, omogućeno je da se uvjere kako izgleda rad u dark mode varijanti.

Ipak, i u postavkama računa je moguće birati između svijetlog i tamnog načina rada.

Sad dolazimo do dijela koji se odnosi na specifikacije dizajna Facebook Beta u odnosu na tradicionalni. Prvi bi trebalo da bude jasniji i lakši za upotrebu, s većim fontovima i pojednostavljenom navigacijom. Takođe, zapamtiće gdje ste stali ako ste skrolali kroz news feed i zatim radili nešto drugo, što vam omogućava lakše vraćanje na to mjesto.

Facebook često svoje beta verzije ograničava za određene zemlje, ali je testiranje novog interfejsa obuhvatilo korisnike iz cijelog svijeta, pa tako i vi možete pokušati da se prijavite i vidite da li ste među njima.

Ukoliko, međutim, niste među korisnicima kojima se na ekranu nudi ova mogućnost, moraćete pričekati finalnu verziju kako biste dark mode mogli primijeniti na svom desktop računaru.