Facebook Gaming

Written by

Facebook Gaming osvaja tržište iz dana u dan

m:reza, preporučujemo| Views: 95

Striming osvaja internet, te je skok u broju sati praćenja live sadržaja u toku izolacije ogroman, a Facebook Gaming vodi u utrci. 

Iako Twitch ima ukupno najveći broj sati praćenja live streaming sadržaja, Facebook Gaming je napravio najveći korak. U odnosu na prvo tromjesečje, u drugom kvartalu uvećali su broj sati gledanja za čak 75 odsto. Zasebna aplikacija Facebook Gaming, uveliko je pomogla u tome. 

Aplikacija je izašla za Android ranije nego što je planirano, jer je kompanija prepoznala potražnju za gejming sadržajima u vrijeme izolacije. Međutim, strimovanje video-igara sa mobilnih telefona je dosta manje gledano, od igara sa PC-ja i konzola. Uprkos svemu, aplikacija je svakako pronašla svoju ciljnu grupu u rastućoj industriji gejminga. 

Facebook Gaming ima za cilj da olakša kreiranje i dostupnost gejming sadržaja. Kompanija je potpisala ugovore sa poznatim ličnostima i organozovala turnire sa njima, te znatno uvećala gledanost. A ono što je najviše oduševilo gejmere je “News Feed” u samoj aplikaciji, koji nudi pregršt informacija o igrama. Od strimovanja, preko novosti, gameplay-a igara, do gejming meme-a.

Foto: KOKTARO / Shutterstock.com