Written by

Facebook Messenger uskoro pretvara vaš glas u tekst

m:ovo m:ono| Views: 230

fb messenger

Najveća društvena mreža trenutno testira novu opciju, pomoću koje će Facebook Messenger biti dodatno unaprijeđen i omogućiti još lakšu komunikaciju između korisnika.

Naime, nova odlika aplikacije, koja je trenutno dostupna samo malom broju korisnika, omogućava korisnicima da Messenger njihovu glasovnu poruku transkribuje, odnosno napiše. U praksi, ovo će omogućiti ljudima da pošalju poruku čak i ako su na koncertima ili na nekom sastanku.

“Mi uvijek isprobavamo različite načine kako bismo Messenger učinili još korisnijim. Kao što mnogi znaju, već nudimo funkciju koja omogućava ljudima da šalju govorne snimke svojim prijateljima bez potrebe da kuckaju tekst. Sada smo pokrenuli mali test, koji pomaže ljudima da pročitaju glasovne poruke, umjesto da ih preslušaju. Tako, na primjer, ako ste na koncertu ili na sastanku, ili biste jednostavno radije pročitali glasovnu poruku od prijatelja, sada možete i to. Naš plan je da za sada testiramo ovu funkciju na maloj skali korisnika. Radujemo se da vidimo šta misle o tome prije nego što ovo iskustvo bude naširoko dostupno”, kazao je David Marcus, potpredsjednik Facebook odjela za poruke.

fb messenger 2

Iz kompanije Facebook nije još uvijek otkriveno kada će ova opcija biti dostupna svim korisnicima, a oni koji već sada imaju tu mogućnost, spadaju u one koji su odabrani da je testiraju.

Trenutno, Messenger omogućuje korisnicima da šalju glasovne poruke. Dovoljno je da dodirnete ikonicu mikrofona na aplikaciji, kažete šta imate i pošaljete glasovnu poruku kome želite, koji onda može preslušati ono šta ste poslali.