Written by

Facebook omogućio komentarisanje postova i kada ste offline

m:ovo m:ono| Views: 62

provedeno vrijeme na facebooku

Korisnici mobilne Facebook aplikacije sada više neće propustiti nijedan post, čak i ako su van mreže, pod zemljom, u vazduhu ili na neki drugi način van domašaja.

Naime, Facebook je objavila da je promijenio News Feed aplikacije, pa će korisnici moći da vide nove poruke čak i dok se nalaze u slabo povezanim oblastima. Takođe će moći da pišu komentare, koji će se objaviti onog momenta kada se konektuju na mrežu.

“Ove promjene će pomoći svima sa lošem internet vezom – čak i onima čiji je veza generalno dobra, ali koji povremene hvataju mrežu na mjestima kao što su metro i tuneli, ili neki veliki događaji”, napisala je kompanija.

Što se tiče News Feed-a, iz Facebook-a je kažu da će čuvati priče koje korisnik već preuzeo, ali još nije pregledao. Kada korisnici budu offline, aplikacija će prikazati ove poruke na osnovu Facebook-ovog algoritama relevantnosti. Kada se vrate na mrežu, njihov News Feed će automatski dobiti nove priče sa Facebook-ovog servera, koje će se prikazati kao i obično. Aplikacija uzima već preuzete, ali nepročitane poruke na nalogu odmah pri pokretanju i rangira ih sa novim pričama kada se News Feed osvježi ili skroluje. Kompanija je saopštila da će takođe testirati funkciju koja omogućava aplikaciji da preuzme nove priče tokom dana, kada korisnici imaju dobru vezu.

Korisnici su uvijek bili u stanju da lajkuju i dijele postove dok su van mreže, ali sada će moći da napišu komentare koji će se automatski objaviti kada se korisnici vrate na mrežu. Ova funkcija, kao i druge News Feed promjene, biće testirane polako, saopšteno je iz Facebook-a.