Written by

Facebook pomaže slomljenim srcima

m:ovo m:ono| Views: 66

facebook-broken-heart-600

Budući da je već godinama najpopularnija svjetska društvena mreža, te mnoge generacije odrastaju i žive uz njega, kroz Facebook je prošlo mnogo ličnih trenutaka i informacija. To se naročito odnosi na statuse o vezama. Nerijetki su oni koji su bili toliko zaljubljeni i mislili da je ta veza ono pravo i za zauvijek. Naravno, posljedica toga su zajedničke fotografije sa putovanja, druženja sa prijateljima i slično, a koje su se nerijetko nalazile u albumima profilnih fotografija ili onih na cover-u.

Međutim, često se dešavalo i da pogriješimo, pa nakon raskida veze, pored svih misli koje su nam prolazile kroz glavu, morali smo i da posmatramo istoriju veze na Facebook-u. Slomljenim srcima to nije bilo ni od kakve pomoći, a pojedinačno brisanje fotografija, statusa ili zajedničkih pjesama je još manje pomagalo u procesu preboljevanja.

Upravo zbog toga, u Facebooku su odlučili da pomognu osobama slomljenog srca u preboljevanju bivših ljubavi. Naime, oni su odlučili da uvedu novu opciju koja je povezana direktno sa statusom veze, te će u trenutku kada se status promijeni u “prekid veze” ova društvena mreža odmah ponuditi opciju skrivanja svih fotografija, statusa i videa koji su u vezi sa vašim, sada već bivšim, partnerom.

Ukoliko se odlučite za ovu opciju, ime vašeg bivšeg partnera neće se pojavljivati u fotografijama, njegovi ili njeni statusi će biti skriveni, a samo ograničen broj ljudi će imati mogućnost da ih vidi. Još jedna odlična stvar kod ovog dodatka je ta da vaš bivši partner neće znati da ste to uradili.

Do sada je postojala opcija kojom su se mogli spriječiti statusi, fotografije ili video snimci određene osobe, ali i opcija blokiranja. Ova nova je mnogo prilagođenija situaciji u kojoj su se mnogi pronašli, pa će svakako biti od pomoći u procesu „liječenja srca“. Na taj način ćete donekle spriječiti i sami sebe od „uhođenja“ putem ove društvene mreže, privremeno brisanje je mnogo lakše.

Na ovaj način, Facebook se prema vama postavlja kao pravi prijatelj, koji ne želi da vam prenosi nebitne informacije o vašem bivšem momku/djevojci i ne želi da vam produžava proces preboljevanja. Dobar način povezivanja sa korisnicima, zar ne?