Facebook ponovo uvodi novosti

larger-15-FACEBOOK-Mobile-generic2

Svakodnevno, mnogo svog vremena poklonimo društvenim mrežama prateći njihov sadržaj. U vezi da platformama kao što je Facebook ili Instagram, povlači se pitanje njihove sigurnosti. Ako ste nekad razmišljali o tome, onda vam se sigurno neće svidjeti vijesti da Facebook radi na razvoju tehnologije pomoću koje će vas moći doslovno špijunirati.

Popularna društvena mreža patentirala je tehnologiju koja im omogućava da preko pametnog telefona snime vaš izraz lica kako bi mogli pratiti reakcije na određeni sadržaj. Princip je vrlo jednostavan, a ako na neku objavu reagujete pozitivno, ponudiće vam više takvih objava. Patent je osmišljen još 2015. godine, a potpisuje ga softverska kompanija CBI Insight.

Još jedna novost dolazi u vidu GIF sadržaja, a njih ćete sada osim na News feed-u moći dijeliti i prozoru za dopisivanje kao i u komentarima. GIF kao sve popularniji sadržaj na društvenim mrežama ima sve veću popularnost te je tako taj potez Facebooka u potpunosti opravdan, a i razveselio je sve korisnike koji vole taj format.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se