Written by

Facebook pravi muzičku aplikaciju kao odgovor na TikTok

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 732

Facebook uporno smišlja način kako da ponovno pridobije nešto mlađe korisnike, a posljednji u nizu pokušaja je svakako muzička aplikacija kao odgovor na TikTok koja je sve popularnija među mladima, posebno tinejdžerima.

Facebook obično ne traži inspiraciju među konkurencijom, ali to se izgleda promijenilo, a to otvršuje rad na porojektu čije je kodno ime Lasso. To je aplikacija koja je napravljena tako da bude full-screen i obraćala bi se upravo tinejdžerima, sve ono što TikTok već jeste. Sve što tinejdžeri žele jeste da izgledaju cool, a Facebook to, po njihovom mišljenju nije.  

TikTok aplikacija dozvoljava korisnicima da snimaju kratke video-e u kojima na plejbek pjevaju popularn pjesme. Ova aplikacija je u junu ove godine dostigla brojku od 500 miliona korisnika i u prvoj polovini ove godine bila je to aplikacija koja se najviše skidala sa Apple App Store-a.

Što se tiče Facebook-a oni su u potrazi za muzičkom aplikacijom još od 2016. godine, ali su odgađali njeno lansiranje jer su vjerovali da za to nema dovoljno interesa među publikom. Ispostavilo se da je sada pravo vrijeme za to.