Facebook predstavio novi VR set

Iz kompanije Facebook stigao je novi VR set po imenu Th Oculus Quest koji se koristi pomoću kontrolera na dodir. Facebook već neko vrijeme najavljuje novi VR set, a on je konačno tu. Prema prvim procjenam amnogi kažu da je on nešto između Oculus Go i Oculus Rift seta koji zahtjeva upotrebu računara.

Oculus Quest se koristi samostalno, ali po performansama naginje više ka Oculus Rift setu, što nači da e odnos cijene i kvaliteta zaista sjajan.  Ono što će obradovati korisnike jeste manjak žica koje vas neće sputavati tokom korištenja ovog VR seta i uz nejga ne morate koristiti računar što je takođe velika prednost. 

Facebook još uvijek nije zvanično objavio datum kada će ova set biti dostupan za kupovinu, ali nagađa se da bi t mogao biti prvi kvartal naredne godine. Uz ovaj set biće dostpuno više od 50 naslova igara među kojima će biti i neke veoma popularne Rift igrice kao što su Robo Recall ili ILMxLab. Sa ovim urešajem FB je zaista došao do velike prekretnice kad je u pitanju virtuelna stvarnost.  Uz novi VR set biće dostupno i nekoliko novih funkcija za VR programere uključujući nove avatare.

Jedva čekamo da vidimo ovaj VR set na djelu.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se