Written by

Facebook predstavio novi VR set

mobilni svijet, u žiži| Views: 138

Iz kompanije Facebook stigao je novi VR set po imenu Th Oculus Quest koji se koristi pomoću kontrolera na dodir. Facebook već neko vrijeme najavljuje novi VR set, a on je konačno tu. Prema prvim procjenam amnogi kažu da je on nešto između Oculus Go i Oculus Rift seta koji zahtjeva upotrebu računara.

Oculus Quest se koristi samostalno, ali po performansama naginje više ka Oculus Rift setu, što nači da e odnos cijene i kvaliteta zaista sjajan.  Ono što će obradovati korisnike jeste manjak žica koje vas neće sputavati tokom korištenja ovog VR seta i uz nejga ne morate koristiti računar što je takođe velika prednost. 

Facebook još uvijek nije zvanično objavio datum kada će ova set biti dostupan za kupovinu, ali nagađa se da bi t mogao biti prvi kvartal naredne godine. Uz ovaj set biće dostpuno više od 50 naslova igara među kojima će biti i neke veoma popularne Rift igrice kao što su Robo Recall ili ILMxLab. Sa ovim urešajem FB je zaista došao do velike prekretnice kad je u pitanju virtuelna stvarnost.  Uz novi VR set biće dostupno i nekoliko novih funkcija za VR programere uključujući nove avatare.

Jedva čekamo da vidimo ovaj VR set na djelu.