Written by

Facebook testira aplikaciju za upoznavanje

iza ugla, mobilni svijet| Views: 216

Ranije ove godine, čuli smo glasine kako kompanija Facebook priprema servis za upoznavanje koji bi bio konkurencija Tinder-u. E, pa izgleda da su glasine bile tačne pošto su počela prva testiranja aplikacije i to u Kolumbiji.

Kao što se moglo i očekivati, ovaj servis se duboko oslanja na Facebook profile, Facebook prijatelje, grupe kao i listu ljudi koji su potvrdili svoje prisustvo na određenim događajima. Koristeći ove podatke, Facebook će spajati korisnike za koje smatra da su najpogodniji. Trenutno, ova opcija nije dostupna u pretraživaču već samo na aplikaciji za iOS i Android uređaje i to u Kolumbiji.

Za razliku od drugih ovakvih aplikacija „swipe right, swipe left“ opcija nije dostupna. Umjesto toga ljude tražite putem dijeljenih konekcija. Na primjer, možete tražiti svoju osobu koja je član određenih grupa kojih ste vi takođe član ili možete stupiti u kontakt s nekim ko planira da ide na isti događaj kao i vi. Facebook će se pobrinuti za konekciju, a vi sve što treba da uradite jeste da pošeljete poruku.

Tokom dana ćete moći slati koliko god poruka želite, ali u kontakt možete stupiti sa najviše 100 osoba svaka 24 sata, što je zaista dovoljno.  Ako želite poslati poruku ograničeni ste samo na tekst i na emoji-e, a fotografije nisu dozvoljene.