Written by

Facebook testira mute opciju za notifikacije

m:ovo m:ono| Views: 136

Kompanija Facebook je izgleda konačno pronašla rješenje za jedan od najdosadnijih problema, notifikacije. Naime, izgleda da Facebook testira opciju koja bi korisnicima omogućila da privremeno isključe sve notifikacije na svojim mobilnim telefonima.

Ovu novu opciju primjetio je digitalni konsultant Matt Navarra koji je opazio  „do not disturb“ dugme koje bi trebalo da služi upravo za isključivanje i uključivanje notifikacija u sklopu mobilne aplikacije.  U sklopu ove funkcije trebalo bi da postoji i tajmer pomoću koga ćete odrediti na koliko želite ugasiti notifikacije.

Još uvijek nije poznato koliko dugo će trajati testiranje i kada će ova funkcija biti dostupna svima. Iz kompanije su odbili da daju bilo kakvo zvanično saopštenje, ali je opšte poznato da oni često vrše testiranja na maloj grupi korisnika, a sve testirane funkciju ne budu uvijek odobrene.

Facebook je godinama kritikovan za pretjerano agresivne notifikacije koje korisnika navod da što više vremena provedu na ovoj društvenoj mreži, ali pošto je u poslednje vrijeme jako popularno da se obraća pažnja na dobrobit korisnika i vrijeme koje provode na društvenim mrežema vjerujemo da će se i Facebook uključiti.