Written by

Facebook uveo oštrija pravila za live streaming

m:reza, preporučujemo| Views: 332

Nova politika poznate platforme Facebook nosi simboličan naziv “jedan prekršaj”, a odnosi se na zlouputrebu opcije livestream. Svi korisnici koji prekrše pravila upotrebe društvene mreže će dobiti privremenu zabranu pristupa svom nalogu.

Direktan video prenos je dobro poznata funkcija svim korisnicima kako Facebook-a, tako i Instagram-a. Pored činjenice da vašim prijateljima dozvoljava real time snimak, omogućava im komentarisanje, ali i ostavljanje reakcija na predstavljeni sadržaj.

Nažalost, u posljednje vrijeme sve češće se dešava da se live streaming zloupotrebljava. Upravo iz tog razloga internetski gigant je odlučio da uvede nova pravila ponašanja na svojim platformama.

Glavni cilj jeste ograničavanje nasilja na internetu, kao i smanjenje količine reprodukovanog sadržaja koji nije prilagođen svim korisnicima.

Pristup korisničkom nalogu će biti privremeno zabranjen onima koji prekrše pravila, isto vrijedi i za upotrebu live usluge. Po svemu sudeći, kompanija će preuzeti potrebne mjere i da pojedincima sa prekršajima zabrane kreiranje reklamnog sadržaja i bilo kakvu vrstu propagande.

Facebook još nije razjasnio koji postupci zadovoljavaju uslove za politiku “jednog prekršaja”, a nije ni poznato koliko dugo će pomenute kazne trajati.

Sa druge strane, ono što je poznato jeste da će kompanija finansirati istrašivanja na nekoliko univerziteta kako bi se pronašle tehnike za otkrivanje manipulatornih medija, koji pozivaju na kršenje pravila.

Pored predstavnika Facebook-a, Google-a, Twitter-a, pomenutoj inicijativi i implementaciji pomenute polite priključiće se svjetski lideri, kao i predstavnici mnogih država.