Facebook Messenger Rooms_mtel blog

Written by

Facebook uvodi mogućnost prenosa uživo za velike sastanke

m:apps, preporučujemo| Views: 93

Nova opcija će Facebook-u pružiti mogućnost takmičenja sa Zoom i Google Meet platformama.

Facebook uvodi novu opcija koja korisnicima omogućuje live stream video-poziva s do 50 učesnika. “Bilo da gostujete u klubu čitalaca s prijateljima, intervjuišete stručnu grupu, podučavate fitness klasu ili emitujete sa prijateljima radi zabave, izlazak iz ‘sobe’ u ‘sobu’ omogućava vam interakciju s publikom bilo koje veličine”, poručili su iz Facebook-a.

Opcija omogućava korisnicima streaming video-poziva upućenih u Messenger Rooms na Facebook Live.

Korisnici Facebook-a koji kreiraju “sobu“ moći će uživo prenositi poziv sa svog profila, Facebook stranice ili Facebook grupe, omogućavajući širokoj publici da gleda u stvarnom vremenu. Kreator “sobe” može dodati ili ukloniti učesnike, uključujući one koji nemaju Facebook nalog, kao i zaključati i otključati sobu u bilo kojem trenutku tokom prenosa uživo.

Opcija je već dostupna u nekim regionima, a planirano je da se proširi na sve regije u kojima su Messenger Rooms dostupne. Uvođenje ove mogućnosti dolazi nakon što su kompanije udvostručile korišćenje Facebook Live opcije u junu ove godine, u odnosu na isti period prošle godine.

Nova opcija će omogućiti Facebook-u da se takmiči s platformama za video-konferencije poput Zoom i Google Meet, koje su postale popularne tokom pandemije virusa korona.