Written by

Facebook uvodi nove izmjene u News Feed

m:ovo m:ono| Views: 103

facebook-mobile

Društvene mreže se razvijaju iz dana u dan i često dobijamo informacije o određenim izmjenama. Novost na društvenoj mreži Facebook je da će sad, kao i Google, prilikom pretrage u prvi plan stavljati važnije informacije, a one lošije pomijerati ka dnu.

Na taj način se korisnicima se želi ponuditi što je moguće bolja usluga, ali i da svi oni koji stoje iza određenih sadržaja na stranica, malo više potrude oko sadržaja koji plasiraju. Naravno, nije sama estetika jedini razlog, već lošije izvedene web stranice mogu stvarati probleme.

Ta odluka nije došla preko noći, već nakon dugih i detaljnih testiranja. U probu je bilo uključeno oko 100 hiljada web stranica koje su povezane sa Facebookom kako bi se uvjerili da će sistem stvarno vijesti rangirati po kvalitetu.

Dakle, dok Google onemogućava takve web stranice pri pojavljivanju u pretragama, Facebook ih sad blokira pri pojavljivanju na svojoj društvenoj mreži. Nadležni za taj projekat poručuju da je njihov sistem toliko napredan da može bez greške prepoznati štetne stranice.