Microsoft Family Safety

Written by

Family Safety – nova aplikacija iz Microsofta

m:apps, preporučujemo| Views: 94

Microsoft, nakon nekoliko mjeseci testiranja, lansirao je novu Family Safety aplikaciju za Android i iOS operativne sisteme. 

Aplikacija je dizajnirana da ograniči vrijeme provedeno na internetu i korišćenje određenih aplikacija. Sada će roditelji biti u mogućnosti da dobiju “izvještaj” o vremenu koje djeca provode pred ekranom i koje aplikacije koriste. Takođe, roditelji sada mogu postaviti ograničenja na vrijeme i aplikacije, a djeca mogu tražiti “produženje” i “dozvolu”. 

Zvuči kao korporativan odnos roditelj – dijete, ali aplikacija je izuzetno korisna i omogućava kontrolu roditeljima nad sadržajima koje njihova djeca prate. Microsoft Family Safety aplikaciju moguće je sinhronizovati sa Windows-om, Xbox-om i Android-om, tako da će limitirano vrijeme biti sinhronizovano na različitim uređajima. Takođe, određene aplikacije možete blokirati, te ih neće biti moguće ni preuzeti. Sada ste u mogućnosti da blokirate kupovinu i korišćenje kreditne kartice, kako vas ne bi iznenadio izvod sa računa.  

Microsoft je dodao i filtere za pretraživanje, pa će svi ponuđeni sajtovi biti prilagođeni uzrastu. Preko aplikacije je moguće podijeliti lokaciju sa članovima porodice, a možete vidjeti i kada se na jednoj lokaciji nalazi više članova u isto vrijeme. 

Ako ste zainteresovani, Microsoft Family Safety App preuzmite sa Google Play Store-a ili Apple App Store-a.