Written by

Film večeri: „X-Men: Dani buduće prošlosti“ (novogodišnja preporuka)

m:tel IPTV| Views: 232

xmen-days-of-future-past

31. decembar, u 19.30, na kanalu HBO (pozicija 701)

Ukoliko ste se odlučili da posljednje ovogodišnje veče dočekate u toplini svoga doma, preporučujemo vam da provedete uzbudljiva dva sata uz junake filma iz serijala o „iks ljudima“.

Naučno fantastična akcija iz 2014. godine „X-Men“: Dani buduće prošlosti“ je američki film o grupi superheroja iz Marvelovih stripova i predstavlja nastavak filmova „Posljednje uporište“ i „Prva klasa“.

Nakon dešavanja u prethodnom filmu, Vulverin putuje u prošlost kako bi izmijenio istoriju i spriječio događaje koji će u budućnosti dovesti do propasti mutanata i ljudske rase.

U jezivoj budućnosti mutante i njihove ljudske simpatizere sistematski love i ubijaju moćni i nezaustavljivi roboti Sentineli. Profesor Zavijer, Vulverin, Magneto, Storm, Kiti Prajd i njeni prijatelji sastaju se u manastiru u Kini, gdje im Zavijer objašnjava da su roboti stvoreni pomoću Mistikinog DNK. Nju su uhvatili 1973. godine kada je pokušala da ubije svog tvorca, dr Bolivara Traska. Zavijer im govori da jedina nada leži u povratku u 1973-u.

Prajd se sa svojim sposobnostima pridružuje Čarlsu Zavijeru i Eriku Lenšeru u planu da ubijede Mistik da odustane od svoje namjere. Međutim, samo Vulverin može da izdrži povrede koje izaziva putovanje kroz vrijeme. Da li će uspjeti da spasi mutante i njihove ljudske prijatelje od propasti saznaćete ukoliko večeras budete uz TV ekrane.

Glumačku postavu čine Hju Džekman, Majkl Fasbender, Džejms Makavoj, Dženifer Lorens, Hali Beri, Ana Pakvin, Elen Pejdž, Nikolas Hoult, Šon Ešmor, Piter Dinklidž, Ijan Makelen i Patrik Stjuart. Režija je povjerena Brajanu Singeru koji je radio i na prethodnim nastavcima, a scenario potpisuje Sajmon Kinberg.

Film je dobio pozitivne kritike koja je posebno pohvalila priču koju prati film, kao i originalan vizuelni stil. Na poznatom filmskom sajtu „Imdb.com“ prošlogodšnje ostvarenje trenutno ima visoku ocjenu 8. U poređenju sa prethodnim filmovima iz serijala, ovaj nastavak je naišao na najbolji prijem kod publike i ujedno je najprofitabilniji film iz serijala. Budžet filma iznosio je oko 200 miliona dolara, ali je ukupna zarada premašila vrtoglavih 730 miliona dolara.

Premijera nastavka „X-men: Apokalipsa zakazana“ je za 27. maj 2016. godine.

HBO se u Open IPTV rasporedu nalazi na poziciji 701, a za sve dodatne informacije o Open programskim sadržajima i novim ponudama posjetite open.mtel.ba stranicu.