Written by

Filmovi i serije uskoro na YouTube Red platformi?

moj android| Views: 52

YouTube-Red

Najpopularniji video servis na svijetu uskoro bi mogao da počne za prikazivanjem serija, filmova i TV emisija.

Informaciju koju su ovih dana prenijeli vodeći svjetski mediji potvrđuje da su predstavnici ove kompanije u pregovorima sa nekim od najvećih producentskih kuća i najpoznatijih filmskih studija.

YouTube ovim potezom, nema sumnje, želi da konkuriše popularnim online servisima Netflix-u, Amazon-u ili Hulu-u i da učestvuje u raspodjeli ogromnog kolača profita.

Još nije poznato šta su čelni ljudi kompanije u sastavu Google-a dogovorili, odnosno koja prava će otkupiti i koji će naslovi biti ponuđeni. Ipak, saznaje se kako je YouTube krenuo u potpuno drugom smjeru od svoje konkurencije, te da će se fokusirati na sopstveni i originalni sadržaj koji će biti ekskluzivno prikazivan na njihovom servisu u toku naredne godine.

Poznato je to da bi se sadržaj prikazivao na nedavno lansiranom „YouTube Red“ servisu za koji je svakog mjeseca potrebno izdvojiti 9,99 dolara. „YouTube Red“ je pretplatnički servis koji donosi sadržaje bez oglasa, a sada će se na njemu očigledno moći pratiti novi TV i filmski naslovi.

Po svemu sudeći plan YouTube-a da se sa besplatnog servisa prebaci u sferu pretplate se polako, ali sigurno ostvaruje. Dobar dio korisnika koji su u početku usluge ovog servisa koristili besplatno, nemaju ništa protiv da u budućnosti plaćaju pretplatu na odabrane sadržaje .

Google odranije ima dobra iskustva u stvaranju profita u ponudi sadržaja kada se radi o knjigama, muzici i filmovima, pa je za očekivati i da na ovom polju ima uspjeha.