Written by

Filmska fraza o „spavanju sa ribama“ dobija potpuno novo značenje

m:ovo m:ono| Views: 95

Planet Ocean (Small)

Iako smo ovu frazu navikli da čujemo iz usta žestokih momaka u holivudskih filmovima, „spavanje sa ribama“ bi uskoro moglo da dobije novo, daleko ljepše značenje. Naime, patent koji su nedavno odobrili nadležni organi u SAD podrazumijeva izgradnju podvodnog hotela. I to šetajućeg podvodnog hotela.

Hotel će se zvati „Planet Ocean“ i trebalo bi sadrži 12 soba, a u svakoj od njih bi se nalazio veliki krevet, bile bi opremljen brzim internetom, dok bi bočni zidovi bili panoramski. Na taj način bi gosti mogli da u potpunosti uživaju u ljepotama prirode u čijem se srcu nalaze.

Ono što bi „Planet Ocean“ trebalo da razlikuje od podvodnih „Poseidon Undersea Resort“ i „Atlantis at the Palm“ kompleksa pokraj obala Fidžija i Dubaija je, prema najavama idejnih tvoraca, cijena noćenja. Oni su uvjereni da bi gosti plaćali čak 1.000 dolara manje za svaku provedenu noć, što bi bio ogroman marketinški potencijal.

Takođe, važna prednost koju bi „Planet Ocean“ ponudio jeste mogućnost pomjeranja cijelog objekta. Uz pomoć pogonskih sistema, hotel bi mogao da „se odveze“ sa jednog mjesta na drugo, i time izbjegne potencijalne opasnosti, kakve bi, primjera radi, mogli da budu uragani. Radi dodatne bezbjednosti, objekat bi bio opremljen i sigurnosnim mehanizmima na naduvavanje, pomoću kojih bi se spriječilo potapanje.

Tačna lokacija gdje bi „Planet Ocean“ mogao da bude izgrađen još nije poznata. Zasad su u opticaju brojne karipske destinacije, ali i Havaji, Egipat ili Malezija. Poznato je samo to da bi njegova izgradnja koštala najmanje 20 miliona dolara.