Written by

Filmske premijere, serije i svjetski klasici na Klasik TV-u

m:tel IPTV| Views: 302

Klasik

Na programu Klasik TV-a, petkom, subotom i nedjeljom u 20.05 časova prikazuje se odlična dramska serija Vratiće se rode Gorana Gajića, koja je stekla kultni status odmah nakon što je premijerno prikazana i danas slovi za jednu od najboljih serija dvijehiljaditih. U subotu 14.5. i nedjelju 15.5. u 20.05 časova na rasporedu su i dva dodatna specijala, Rode u magli 1. i 2.

Svakog utorka u 21.00 časova emituje se dokumentarno-zabavna serija Robna kuća, a premijerno se na Klasik TV-u prikazuje i humoristička serija Lokalni vampir, od 17.5. utorkom u 20.05 časova. Crnogorski reditelj Branko Baletić, najpoznatiji po filmovima Balkan Ekspres i Sok od šljiva, uz film Lokalni vampir snimio je i šestodjelnu televizijsku seriju koja ima elemente akcije, erotike i horora, ali je u osnovi komedija o likovima zatečenima usred neočekivane ekonomske i političke tranzicije s kojom se svako nastoji nositi najboje što može.

Klasik TV donosi i 15 premijera domaćih filmova, od kojih izdvajamo četiri premijere četvrtkom. Komedija Sedam i po, 5.5. u 22.00 časova, debitantski je rediteljski projekt Miroslava Momčilovića koji se proslavio kao scenarista filma Kad porastem biću Kengur. U četvrtak 12.5. u 22.00 časova prikazuje se kontroverzna fantastika Čovjek koga treba ubiti. Riječ je o filmu koji se smatra kuriozitetom u domaćoj kinematografiji, a vi provjerite zašto.

Hitler iz našeg sokaka reditelja Vladimira Tadeja, koji je na rasporedu 19.5. u 20.05 časova, svojevremeno je bio vrlo popularan i zapažen film koji se bavi temom folksdojčera. Film okuplja sjajnu glumačku ekipu u kojoj su Nikola Simić, Boris Dvornik i Ružica Sokić, a nagrađen je na festivalu u Puli Srebrnom arenom za režiju, Srebrnom arenom za mušku ulogu te Grand prixom Ćele kula Nikoli Simiću na festivalu u Nišu.

Ludi dani reditelja Nikole Babića, iz 1977. godine, o tada vrlo aktualnoj temi – gastarbajterima, film je koji se nikako ne smije propustiti. Prikazuje se 26.5. u 22.00 časova, a riječ je o sjajnoj drami uvjerljive atmosfere i i odlično profilisanih karaktera, koju ako do sada niste, morate pogledati.

Petkom, subotom i nedjeljom u 18.00 časova na rasporedu su svjetski filmski klasici s najvećim holivudskim zvijezdama. Drama Zbogom oružje (A Farewell to Arms), u petak 6.5., s Garyjem Cooperom i Helen Hayes, te odmah dan nakon, u subotu 7.5. biografski film o životu francuskog slikara Henrija de Toulouse-Lautreca, Moulin Rouge (Moulin Rouge). Za kraj mjeseca, u subotu 28.5. prikazuje se drama Zvijezda je rođena (A Star is Born), o mladoj ženi koja dolazi u Hollywood s velikim snovima o uspješnoj karijeri.

Kanal TV Klasik dostupan je osnovnom Open IPTV paketu na poziciji 303.

Za sve dodatne informacije o Open programskim sadržajima i novim ponudama posjetite open.mtel.ba stranicu.

Izvor: KlasikTV