Written by

Filmske preporuke iz nedjeljnog programa

m:tel IPTV| Views: 43

U potrazi ste za novim i kvalitetnim televizijskim programom? Od sada ćemo u rubrici „Preporuke iz nedjeljnog programa“ izdvajati ostvarenja koja su osvojila svjetsku i domaću scenu, a na vama je samo da odaberete za koju vrstu filma ili serije ste raspoloženi. Ako želite pogledati akcijski triler sa elementima misterije preporučujemo vam da na propustite napeto čileansko ostvarenje „Bjegunci“ koje se prikazuje večeras na kanalu Cinemax, a izdvojili smo ponešto i za sve one koji su ljubitelji fantastike.

Bjegunci (Profugos)
Kanal Cinemax, subota 20.06 u 22 časa

profugos
Četiri muškarca spremna su rizikovati svoje živote i igrati na sve ili ništa u opasnoj igri koja predstavlja okosnicu radnje napete kriminalističke serije “Bjegunci”. Alvaro, Oscar, Mario i Vicente četiri su kriminalca koje spaja misteriozna prošlost. Njih regrutuje Kika Ferragut, šefica jednog od najmoćnijih čileanskih narkokartela, da transportuju jednu tonu kokaina između luke koja se nalazi u Čileu i susjedne Bolivije. Ovaj posao im može promijeniti živote, ali razne komplikacije i duhovi iz njihove prošlosti ometaće ih prilikom ostvarivanja cilja. Da li će njih četvorica uspijeti udružiti snage i obaviti posao koji im je povjeren? Pogledajte ovu napetu seriju koja je urađena za HBO produkciju kako biste saznali odgovor.
Salem
Fox Life, nedjelja 21.06 u 21.55

salem_tv_series-wide
Kanal Fox Life donosi nam jedno neobičnu televizijsku seriju koja je inspirisana suđenjima vješticama koja su se tokom 17. vijeka odvijala u američkom gradiću Salem. Lokalna djevojka Mary Sibley razdvojena je od svoje velike ljubavi John-a Alden-a i prisiljena je da pobaci njihovo dijete kako ju ne bi osudili članovi konzervativnog društva u kojem živi. U tome joj pomogne lokalna vještica i nakon obreda, život ove djevojke se mijenja u potpunosti. Ona je na putu da postane jedna od najmoćnijih vještica ikada, a njene planove pomuti jedino povratak njene stare ljubavi. Hoće li Mary izabrati ljubav ili osvetu? Uđite u gotski svijet ovog mračnog gradića čiji stanovnici čuvaju mnoge tajne.
Čudesni Spiderman 2  (The Amazing Spiderman 2)
HBO, ponedjeljak 22.06 u 17.45

The-Amazing-Spider-Man-2
Ako ste ljubitelj Marvelovog strip junaka Spidermana ne propustite najnovije avanture Pitera Parkera koje vam donosi kanal HBO. Ovog puta se Piter mora boriti protiv opasnog Electra i Harry-ja Osborn-a koji mu je i ranije zadavao probleme. Piter pokušava balansirati između svog privatnog života i njegovog alter ega koji sve više prijeti da će postati najvažniji dio njegovog života. Tu je i njegova velika ljubav Gwen koju je morao ostaviti kako bi ju zaštitio od njegovog opasnog životnog stila. Hoće li Piter uspjeti u svom cilju da odbrani New York od ultimativnih neprijatelja?