Flash Player vam omogućava sigurno igranje starih video igara

Ruffle je naziv softvera kojim vam Flash Player omogućava sigurno igranje starih video igara.

Adobe Flash Player je u posljednih 25 godina bio dio kreiranja i modelovanja interneta s akcentom na online video igre i drugi interaktivni sadržaj, a sami početak ove godine obilježila je informacija o zvaničnom kraju Flash Player-a, odnosno o sprečavanju sadržaja i ukidanju podrške pregledačima.

Ovaj softver je tokom svog životnog vijeka redovno nailazio na određene slabosti tokom rada, a postao je i svojevrstan sinonim za nesigurnost u online svijetu, a sve zbog napadača koji su osposobili posebne sajtove povezane sa Adobe Flash pluginom koji je imao svaki pregledač, i tako vršili detekciju “osjetljivih” uređaja koji su predstavljali odličnu adresu za zlonamjeran i manipulativan sadržaj.

Budući da je tokom svojih aktivnih godina arhivirao prilično veliki broj igara, Ruffle predstavlja rješenje i omogućava bezbjedno igranje starih video igara. Radi se o softveru koji je napisan u programskom jeziku Rust, može pokrenuti svaku staru igru sa ekstenzijom “swf”, prisutan je kao aplikacija u svim aktuelnih operativnim sistemima, a putem pregledača je dostupan putem platforme WebAssembly.