Written by

Ford napravio pametnu kućicu za pse koja ih štiti od petardi  

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 131

 

Inžinjeri kompanije Ford dizajnirali su pametnu kućicu za pse koja ih štiti od petardi.

Ova ideja je oduševila ljubitelje pasa, a potekla je od nepodnošljivog zvuka za pse, koji potiče od vatrometa i petardi tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

„Pitali smo se kako tehnologija i mogućnosti koje imamo mogu pomoći ljudima u drugim situacijama. Činilo nam se savršenim da svoje sposobnosti iskoristimo kako bismo pomogli ljudima koji brinu o buci koju će vatrometi napraviti za Novu godinu i posljedicama koje će to ostaviti na njihovog psa“, rekao je Lyn West, menadžer Forda.

Ford je za ovu kućicu koristio tehnologiju „Active Noise Control system“ i koja u sebi sadrži komponente koje se nalaze u mnogim slušalicama, ali i opremi koja se nalazi u Fordovim automobilima. Oslanja se na mikrofone koji su integrisani u kućicu i koji detektuju buku vatrometa.

Ford razmišlja da započne i sa zvaničnom prodajom kućice za pse, koja sadrži tehnologiju poništavanja neprijatnih zvukova. Da im nije bitna samo namjena govori i činjenica da su se potrudili napraviti skrovište koje liči na ugodnu i elegantnu kućicu.

Pogledajte video: