Written by

Foto priča: „Smart Office“

prijateljstva| Views: 439

U okviru projekta „Mali biznis, velike priče“, konkursa koji je kompanija m:tel realizovala krajem  2017. godine, izdvojila se priča o poslovnom uspjehu jednog pokrenutog malog biznisa. Upravo zato, „Smart Office“ d.o.o. Banjaluka osvojio je prvu nagradu ovog konkursa. 

A čime se “Smart Office” bavi, pogledajmo u ovoj foto priči:

„Smart Office“ je prvi coworking prostor otvoren u Banja Luci, septembra 2016. godine, u trenutku ekspanzije freelance tržišta na našim prostorima, sa ciljem da obezbijedi plodno tlo za razvoj i profesionalni rast svakog pojedinca koji se odluči za koncept nezavisnog poslovanja. Ideja principa rada u kolektivu kojeg  čine nezavisni profesionalci različitih vokacija i dalje je prilično nova i nepoznata domaćoj javnosti, dok ju svjetski analitičari vide kao budućnost organizacije funkcionalnog biznisa i način na koji će sve više kompanija koncipirati svoju kulturu rada.

slika-1

„Smart Office“ dizajniran je po ugledu na svjetske modele co-working prostora, oživljavajući viziju kreativnog tandema „LU Architects“. Ideja dizajna „Smart Office“-a našla se i među najinovativnijim balkanskim arhitektonskim poduhvatima u prošloj godini, na „Balkan Architectural Biennale 2017“.

slika-2

Rad u kolektivu sastavljenom od pojedinaca različitih interesovanja i vještina, koji rade za različite kompanije i na različitim projektima, ohrabruje razmjenu ideja i iniciranje saradnje.

slika-3

Suština svakog co-working prostora je podstaći i održati produktivnost zajednice, ali i svakog od njenih članova ponaosob. Korisnicima svojih usluga „Smart Office“ nudi različite dnevne, sedmične i mjesečne pakete, uz mogućnosti organizovanja poslovnih sastanaka u dijelu prostora dizajniranom prema toj ideji.

slika-4

Posebna pogodnost u ponudi „Smart Office“-a je i usluga virtuelne kancelarije, odnosno, mogućnost registrovanja firme i primanja i proslijeđivanja pošte na adresi co-working prostora.

slika-5

Biti uspješan znači konstantno raditi na svom znanju i vještinama. U ovom duhu, „Smart Office“ organizuje edukativne seminare i radionice sa domaćim i inostranim predavačima. Takođe, sam prostor se često ustupa organizacijama sa sličnom agendom, sa ciljem obrazovanja kruga zainteresovanog i informisanog o najnovijim trendovima u digitalnom svijetu i biznisu uopšte.

slika-7

Sve informacije o uslugama i dešavanjima u „Smart Office“-u možete pronaći na smartoffice.ba, čiji blog sadrži i tekst „Coworking: Year One“, kojim je „Smart Office“ pobijedio na takmičenju „Mali biznis, velike priče“, u organizaciji kompanije „m:tel“.