Foursquare

Written by

Foursquare aplikacija vam šapuće koja mjesta da posjetite

m:vijesti| Views: 88

Lokalne aplikacije koje preporučuju mjesta za posjetiti imaju isti problem: često morate vi da tražite te preporuke, pa je malo vjerovatno da ćete neko kul mjesto otkriti slučajno.

Tvorci Foursquare-a misle da taj problem mogu riješiti, uz audio proširenu stvarnost. Upravo su objavili eksperimentalnu aplikaciju Marsbot za AirPods app na iOS-u (ne, nisu vam potrebni AirPods da biste je koristili), koja šapuće prijedloge i preporuke u vaše slušalice dok šetate. Na taj način možda ćete saznati da je u blizini vrhunski restoran ili da je neki vaš prijatelj u restoranu u kojem vi niste bili prije.

Takođe, možete da snimate sopstvene audio snimke koje mogu drugi čuti i tako dati svoje mišljenje i iskustvo.

Ne brinite, aplikacija vam neće biti zamorna. Foursquare je novog Marsbot-a okarakterisao kao “lagano” iskustvo koje će vam slatko šaputati jednom dnevno ili manje. U početku je potrebno da se aplikacija navikne na vaše okruženje, pa ćete možda obavještenja dobijati češće, ali u svakom trenutku možete u potpunosti onemogućuti obližnje korisničke poruke.

Iz Foursquare-a poručuju da je itekako jasno da aplikacija nije idealna tokom pandemije, kada ne biste trebali toliko da se krećete. Njihova namjena je da ovaj ekperiment vidite kao istraživanje oblika audio proširene stvarnosti koja objedinjuje nosivu opremu i virtuelne asistente.