Written by

Freddy iz Brazila – prva kornjača sa oklopom iz 3D štampača

m:ovo m:ono| Views: 414

Freddy

Kornjača iz Brazila po imenu Freddy upisala se u istoriju svoje vrste kao prva kornjača sa oklopom odštampanim u 3D štampaču. Za Freddy-ja to nije bio novi mondi dodatak već izum inovativnih hirurga koji su mu na ovaj način spasili život.

Kornjača je bila zahvaćena šumskim požarom u kojem je ozbiljno povrijeđena, a njen oklop je skoro uništen. Zbog toga su njegove šanse za preživljavanjem bile minimalne. Ipak, grupa inovatora i ljekara, okupljenih pod imenom The Animal Avengers, nije digla ruke od Freddy-ja.

Tim pomalo stripovskog imena je dizajnirao novi oklop na osnovu fotografija Freddy-ja, ali i drugih kornjača. Dizajner Cicero Moraes iz Sao Paula je bio pokretač cijele priče, a svoj dizajn je poslao stomatologu i hirurgu po imenu Paulo Miamoto. Miamoto je potom pomoću 3D štampača izradio novi oklop koji izgleda poput pravog, i jednako je važan za jednu kornjaču.

Tako je Freddy brzim djelovanjem humanih ljudi i upotrebom savremene tehnologije preživio i postao prvi vlasnik jednog oklopa iz 3D štampača. Ovaj uspjeh mogao bi i da otvori vrata većoj upotrebi 3D štampača u pomaganju ugroženim životinjama.