Written by

Fujifilm Instax Share SP-2 printer idealan za pametne telefone

moj android| Views: 378

printer

“Fujifilm”, japanska kompanija poznata po izradi fotografskog filma i kamera, osmislila je Fujifilm Instax Share SP-2 printer, napravljen specijalno za pametne telefone. Koristi se za printanje fotografija načinjenih telefonom, te onih koje se nalaze na društvenim mrežama.

Printer korist Fujifilmov 2×3-inčni Instax Mini instant film, a printa fotografije za 10 sekundi. Moguće je korigovati osvjetljenje, kontrast, primjenjivati filtere, printati kolaže i slično, a na fotografijama sa društvenih mreža printer ispisuje broj lajkova, kao i lokaciju na kojoj je slika nastala.

Fotografije se ispisuju na vlastitom Fujifilmovom foto-papiru veličine 62×46 mm (otprilike veličina posjetnice). Printer radi na baterije, a bez njih i filma teži oko 250 grama. Napravljen u srebrnoj i zlatnoj boji.

Korisnici mobilnih telefona koji rade na operativnim sistemima Android i iOS, za Fujifilm Instax Share SP-2 printer treba da izvoje oko 200 dolara. Duplo pakovanje Fujifilmovog Instax Mini istant filma dodatno košta 20 dolara.