Written by

Funkcije Androida za koji vjerovatno nikada niste čuli

moj android| Views: 186

U skladu s tim kako telefoni postaju sve moćniji, tako i operativni sistemi imaju sve više funkcija koje su zaista korisne. Sigurni smo da Android ima neke funkcije za koje niste znali, a koje će vam sigurno biti korisne. Izdvojili smo vam neke od njih:

Emergency lockdown mode

Da li vam se ikada desilo da morate telefon ostaviti u prostoriji punoj ljudi kojima ne vjerujete. Android 9 ima opciju za hitno zaključavanje telefona koje može da ugasi telefon tako da bude misterija svim znatiželjnim očima.  Ovu opciju možete pronaći u Security & location među postavkama.

Povezivanje sa pet Bluetooth zvučnika odjednom

Zahvaljujući najnovijoj verziji Androida vaš mobilni telefon sada je moguće povezati sa do pet Bluetooth zvučnika što znači da sa jednog uređaja možete puštati muziku u više prostorija. Google takođe preusmjerava poziv na uređaj bez prekidanja muzike.

Brži prelazak sa aplikacije na aplikaciju

Sigurno ste znali da četvrtasto dugme u navigacijskoj traci znači da možete povući sve otvorene aplikacije, ali jeste li znali da duplim klikom možete automatski da se prebacite na prethodnu aplikaciju pa se vratite na prvu?

Glasovna pretraga putem zaključanog ekrana

Neki uređaju dozvoljavaju aktiviranje Google Assistant-a i putem zaključanog ekrana. Ako želite provjeriti da li vaš uređaj spada među te, slijedite ove korake:  Google Settings > Search and Google now > Voice > OK Google detection > Always On.

Aktivacija sopstvene crne teme

Android Marshmallow je stopirao dark temu za sada, ali postoji još načina da kreirate svoju sopstvenu tamnu temu i aplicirate je na svoj telefon.  Idite na Settings > Accessibility > Inverted Rendering i to je to.