Written by

Futuristički stan na rasklapanje

m:ovo m:ono| Views: 99

stan

 

 

U današnje vrijeme višak kvadrata stambenog prostora za sve ono što nam je neophodno je zaista luksuz i zato ne čudi što je neko došao na ideju stana koji se sklapa i rasklapa prema vašim potrebama.

Možete li zamisliti kuću u kojoj se zidovi pomjeraju kad ih lagano pritisnete i na taj način dobijate više prostora, u kojoj se trpezarijski sto pojavljuje iz poda, a veliki krevet se spušta sa plafona? Možda vam sve ovo zvuči kao scena iz naučno fantastičnog filma, ali ovakvi stanovi bi veoma brzo mogli postati stvarnost.

Stanovi pod etiketom YO! su dizajnirani tako da u njih stane krevet, kuhinja, dnevni boravak, trpezarija i kupatilo u garsonjeru i to sve upakovano u futuristički izgled. Ovakvi prostori su namijenjeni ljudima koji žive u velikim gradovima gdje je višak kvadrata zaista luksuz, a sjajno je rješenje jer je prepun skrivenih mjesta za odlaganje stvari.

Dizajneri su svoje stanove već smjestili  gradove poput Njujorka, Buenos Airesa, Šangaja i Tokija, a nadaju se da će oni biti sjajno rješenje za papoulaciju koja je u stalnom porastu.

Pogledajte i video prilog o ovom jedinstvenom konceptu.

https://www.youtube.com/watch?v=yImB2Q3j_k0

Foto: DailyMail